sobota, 1 kwietnia 2017

Bogate wnętrze, czyli rzecz o wyklejkach. Część II - kulinarne


Będąc blogerką kulinarną zebrałam sporą kolekcję książek kulinarnych. Teraz, kiedy kuchenna pasja nieco przygasła dużą część książek już wymieniłam lub obdarowałam nimi znajomych. A ponieważ cykl o wyklejkach zaczął kiełkować mi głowie już od dłuższego czasu, zanim książki wysłałam dalej w świat - wcześniej przejrzałam je pod tym kątem.




A propos kulinariów i książek – zapraszam do przejrzenia innego cyklu, który łączy obie te rzeczy, czyli co moi znajomi „Kulinarni czytają”.





Tymczasem wracam do tematu - oto kulinarne wyklejki:







Bogdan Gałązka, Kuchnia wielkich mistrzów Zakonu Krzyżackiego w Malborku; wyd. Oficyna Wydawnicza MULTICO 2009




Adraja dasa, Kuchnia Kryszny. Indyjskie potrawy wegetariańskie; wyd. The Bhaktivedanta Book Trust Int’l  1993










Smakowita kuchnia badawcza, wyd. FILO 2015 dla GFK






Maja i Jan Łozińscy, Bale i bankiety Drugiej Rzeczpospolitej, wyd. Prószyński i S-ka 1998




Marianne Nicolin, Herbata dla smakoszy. 130 recept na napoje i smakołyki, wyd. Oficyna Wydawnicza KALLIOPE 1997




Jarosław Dumanowski, Andrzej Pawlas, Jerzy Poznański, Sekrety kuchmistrzowskie Stanisława Czernieckiego. Przepisy z najstarszej książki kucharskiej z 1682 roku; wyd. Muzeum Pałac w Wilanowie 2012




Debra Mayhew, Encyklopedia zup; Dom Wydawniczy Bellona 2006





Danuta Łebkowska, Marek Łebkowski, Encyklopedia sztuki kulinarnej: Kuchnia rosyjska , Kuchnia meksykańska; wyd. Prószyński i s-ka








cdn. :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...